Metody grilování
MONOLITH spojuje výhody klasického grilu s výhodami kamenné pece. Grilování, barbecue, uzení, pečení... Ať už si budete chtít připravit Váš pokrm jakkoliv, gril MONOLITH Vám vždy umožní skvělý výsledek. Potřebujete vysoké teploty pro grilování steaků nebo nejnižší teploty pro pečení velkého kusu masa po dlouhé hodiny? Gril MONOLITH splní všechna Vaše přání.
MONOLITH je také ideální, stejně jako kamenná pec, pro pečení pizzy nebo chleba. Rozsah provozních teplot grilu je 70 °C – 400 °C.
Vzhledem ke své jedinečné výkonnosti potřebuje gril MONOLITH velmi málo energie k dosáhnutí a udržení potřebné teploty. Při úpravě pokrmu při nižších teplotách vám vystačí 3 kg balení dřevěného uhlí až na 24 hodin. Pro grilování je potřeba jen velmi malý přívod vzduchu a jeho proudění v grilu je tedy extrémně nízké. Maso nevysychá a zůstává šťavnaté.
Chcete rychle připravit pouze dva steaky? Není žádný problém. Díky komínovému efektu je dřevěné uhlí velmi rychle rozpáleno. Steaky grilujte při vysoké teplotě. Když je maso hotové, zavřete regulaci vzduchu.
Vzhledem k extrémně dobrému těsnění grilu a ohniště žár uhasne téměř okamžitě a uhlí můžete použít při dalším grilování.
Vzhledem k extrémně dobrému těsnění grilu a ohniště žár uhasne téměř okamžitě a uhlí můžete použít při dalším grilování.