Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Modely grilů MONOLITH

MONOLITH nabízí tři různě velké modely grilů ve dvou barvách – červené a černé. Model Classic má průměr roštu 46 cm a je středním modelem naší řady. Menším modelem je Junior, který má průměr roštu 33 cm. Největším modelem je gril Le Chef, ten má průměr roštu 57 cm. Všechny tři modely vám umožní grilování na profesionální úrovni. Sami si můžete zvolit jak sestavit rošty a ostatní příslušenství podle toho, jak a co chcete grilovat.

MONOLITH ClassicMONOLITH JuniorMONOLITH Le Chef
MONOLITH CLASSICMONOLITH JUNIORMONOLITH LE CHEF