Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

MONOLITH Buggy

Gril MONOLITH (Classic, Le Chef) můžete umístit do pojízdného stolku Buggy, který je vyroben z nerezové, broušené oceli. Gril je v něm upevněn pomocí speciálního odpruženého držadla. Velká kola umožňují pohodlný a bezpečný transport grilu i v drsnějším terénu. MONOLITH Buggy se tak hodí i pro grilovací týmy, prodejce street-food, restaurace a cateringové firmy.

Stolek Buggy nabízíme ve dvou velikostech pro modely grilu MONOLITH – Classic a Le-Chef. Jako volitelné příslušenství se mužete zvolit skládací odkládací stolek.

MONOLITH Buggy – popis

MONOLITH Buggy – popis (CZE)