Praktické tipy
Rozdělávání ohně
Naplňte topeniště kvalitním a hrubším dřevěným uhlím. Doporučujeme vám dřevěné uhlí FLAMY.
Dřevěné uhlí rozpalte shora. Prosíme, nepoužívejte žádné chemické nebo tekuté podpalovače. Doporučujeme použít podpalovač Smoky Fun. Zavřete víko a otevřete všechny otvory pro regulaci vzduchu. Díky komínovému efektu, který vznikne, bude gril brzy rozpálen.
Teplotu můžete regulovat pomocí otvorů přívodu vzduchu. Pro samotné grilování použijte odpovídající příslušenství podle zvolené metody grilování.
Uzení s přidáním dřevěných chipsů, třísek nebo peletek
Keramický gril MONOLITH má jedinečný systém pro doplnění dřevěných chipsů, dřevěných třísek nebo dřevěných peletek, které provoní uzené maso. Otvorem na přední straně korpusu grilu pomocí posouvátka vsunete dřevěné chipsy do rozžhaveného uhlí – víko grilu přitom nemusíte vůbec otevírat!